Komerčné články

Ako si vybrať správny matrac: kompletný sprievodca nákupom

Matrace sa vyvinuli z penových modelov na inovatívne s pamäťovým efektom. A spomedzi širokého sortimentu je dôležité vybrať si produkt, ktorý bude vyhovovať individuálnym potrebám.

Nasledujúcich 5 odporúčaní vám pomôže pri výbere matraca, s ktorým si už od rána plnohodnotne oddýchnete, ľahko v tele a dobre naladíte.

Ako si vybrať najlepší matrac

Stojí za to si vybrať po analýze každého z týchto piatich bodov.

1. Typ matraca

Pružinové matrace sú vybavené mikropružinami, ktoré podopierajú chrbticu a ostatné časti tela v správnej polohe. Pre maximálny ortopedický efekt vám odporúčame vybrať si modely s nezávislými pružinami, z ktorých každý je umiestnený v samostatnom „vrecku“. Kvalitné výrobky môžu mať až 1200 pružín na m2.

Bezpružinové modely pozostávajú z výplní, ktoré sú prírodné alebo syntetické. Monolitické možnosti pozostávajú z jednej výplne a zmiešané možnosti kombinujú vrstvy rôznych materiálov.

2. Penové výplne

Kokosové vlákno vyrobené z prírodného kokosového vlákna: dodáva matracu pevnosť. Je vhodný pre ľudí s problémami chrbtice a pre deti – na formovanie správneho držania tela.

  • Pamäťová pena: pena s pamäťovým efektom. Dokonale sa prispôsobí telu, zopakuje anatomické krivky. Maximálne uvoľňuje svaly a podporuje chrbticu.
  • Latex: elastický, hypoalergénny a ergonomický materiál z gumových vlákien. Je dobre vetraná, takže sa v nej pohodlne spí aj počas horúcich nocí.
  • Konská srsť: ľahká, priedušná, výborne akumuluje teplo. Odstraňuje prebytočnú vlhkosť a pot uvoľnený počas spánku a udržiava hygienu lôžka.
  • Polyuretánová pena: stabilný, priedušný a odolný materiál. Je hypoalergénny a pri veľkom zaťažení si dlho zachováva svoj tvar.

3. Veľkosť

Vyberajte produkty, ktoré jednoznačne zodpovedajú rozmerom postele. Modely 60 x 120 cm sú vhodné pre bábätká do 3 rokov, modely 70 x 140 cm do 5 rokov sú prakticky rovnaké – 80-120 cm široké a 190-200 cm dlhé. Súčasne existujú produkty pre rozmernejšie postele so šírkou 140-180 cm.

4. Vekové potreby a zdravotný stav

Pre deti do 12-13 rokov je lepšie nepoužívať pružinové produkty, ale spať na tvrdom, rovnom povrchu. Pre dospelých je vhodný elastický povrch, ktorý uvoľňuje namáhané svaly – mikro vrecko, latex, pamäťová pena s kokosovým vláknom atď.

Starším ľuďom sa odporúča spať na matraci strednej tvrdosti. Pre ležiacich pacientov boli vyvinuté matrace proti preležaninám s masážnym účinkom. Pre bábätká je vhodný nízky matrac s pevnou vrstvou kokosového vlákna alebo latexu.

5. Rozpočet

Nekupujte lacný model, často pozostáva z nekvalitných materiálov a dlho nevydrží. Matrac ovplyvňuje spánok a zdravie, preto by ste na výrobku rozhodne nemali šetriť. Navyše sú tu prémiové matrace od Benab.sk za priaznivú cenu.

Postarajte sa o svoju pohodu a zdravie – vyberte si kvalitné ortopedické matrace pre zdravý spánok a ľahké prebúdzanie bez bolesti a únavy!


Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button